Hírek

Határtalanul pályázatunk

Iskolánk immár negyedik alkalommal nyerte meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett HATÁRTALANUL! pályázatot a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceummal együttműködve. Az idei és az elmúlt években benyújtott sikeres pályázatok elismeréseként az a megtiszteltetést érte iskolánkat, hogy a pályázatok ideje alatt készült képek közül többet is beválogattak a nyomtatásban megjelent Határtalanul! programot népszerűsítő kiadványba. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiadott füzet célja, hogy minél szélesebb körben ismertté tegye a Határtalanul!

A nemzeti összetartozás napja

Június 6-án megemlékeztünk a trianoni tragédiára, illetve beszámolót tartottunk az idei HATÁRTALANUL pályázatunkról a nemzeti összetartozás jegyében. A Himnusz eléneklése és Herczeg Mária igazgatóasszony gondolatai után Wass Albert: Hontalanság hitvallása c. verse hangzott el Rácz Alexandra (11.B) tolmácsolásában. Trianonról Vincze Zsófia (9.R) és Rácz Alexandra olvasott fel történelmi adatokat, majd Magyarország az én hazám c. dalt hallgattuk meg videón.

Idegen nyelvi dalverseny

A tanév utolsó nyelvi versenye is a Mansfeld-teremben került megrendezésre.

A németül tanuló diákok a hetedik, az angolul tanulók a nyolcadik órában mérték össze tudásukat.

Mándy kupa és röplabda 2018

Az iskola női röplabda, valamint kispályás labdarúgó csapata nyolc csapatos középiskolás bajnokságon vett részt. A lányok szépen szerepeltek és végül 4. helyezettek lettek.

A kispályás labdarúgó csapat:

A fiúk óriási bravúrt végrehajtva három győzelem után a döntőben – porzó salakpályán, húsz év fölötti, igen erőteljes játékosokból álló csapat ellen – döntetlent értek el, majd büntetőkkel diadalmaskodtak és elnyerték a kupát.
Az eredmény mellett említést érdemel srácaink sportszerű viselkedése, a csapat összetartása, győztes mentalitása.

Qualitas kupa

A torna speciális kiírása, hogy egy testnevelő tanár játszhat a csapatban. Ezzel a lehetőséggel élt is minden iskola a soroksári sportcsarnokban.

A nyolc csapatos bajnokságon végül az ötödik helyezést értük el úgy, hogy egyszer sem szenvedtünk vereséget. A csapat tartása végig meg volt, a pályán belüli és kívüli viselkedésre pedig egyáltalán nem lehetett panaszunk. A fiúk iskolánkat méltó módon képviselték.

DISZ NAP a Weissben

Idén sem maradt el a Diákszervezet által szervezett nap!

Virtuózok: Nagy Torma Krisztina

Kollégista a virtuózokban: Nagy Torma Krisztina kollégiumunk lakója bekerült a Duna TV- n futó Virtuózok zenei tehetségkutató elődöntőjébe. A harmonikás lány produkciója a nagyok kategóriájában május 25-én 19 óra 30 perctől lesz látható a Duna TV-n. Szurkoljunk neki!

IV. házi fekvenyomó verseny

Megrendezésre került a IV. fekvenyomó verseny. Az 5 jelentkező mellett szép számú közönség is ellátogatott a rendezvényre. A jelentkezők felkészültségének köszönhetően izgalmas verseny alakult ki.

A megmérettetés a mérlegeléssel kezdődött, majd bemelegítés után az első kinyomható súly 60 kg volt, ami természetesen nem okozott senkinek sem problémát! A legerősebb versenyzők 100 kg fölé jutottak!

Az elismerő okleveleket Herczeg Mária igazgatónő adta át! Köszönet illeti a versenyt szervező Erdős András tanár urat!

Thai Box ezüstérem: Kabarcz Balázs

Kabarcz Balázs 12.B osztályos tanulónk Thai Box sportágban szerzett ezüstérmet, amiért büszkék vagyunk rá. Kérésünkre az alábbi interjút adta nekünk...

Szakma Sztár Fesztivál: Krehely István villanyszerelő

Április 23-25. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 43 szakképesítésben Budapesten, a Hungexpo területén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.